ΣΧΟΛΕΙΑ

Μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης και Υ/Β κυνηγιού

Αρχάριοι & προχωρημένοι Ελεύθεροι Δύτες και Ψαροκυνηγοί, καλώς ήρθατε στη μεγάλη παρέα της XT Diving pro.  Στα σχολεία ελεύθερης κατάδυσης και ψαροτούφεκου phorcys θα εξερευνήσουμε μαζί τον υποβρύχιο κόσμο με απόλυτη ασφάλεια. Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση που σας προσφέρουμε  κάνει τις υποβρύχιες δραστηριότητες  μια ευχάριστη εμπειρία, προσιτή σε όλους.

Παρέχουμε θεωρητικά μαθήματα Ελεύθερης Κατάδυσης, πρακτική εξάσκηση στην πισίνα και τη θάλασσα, Σχολεια και σεμινάρια υποβρύχιου ψαρέματος και spearfishing trips για όλα τα επίπεδα. Απλά, κατανοητά και πάντα σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS.

Πληροφορίες

Ελεύθερη Kατάδυση. Η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας
Η Ελεύθερη κατάδυση ως χόμπι ή άθλημα συναρπάζει όλους τους φίλους της θάλασσας. Η ελευθερία κίνησης στο υποβρύχιο περιβάλλον είναι μοναδική. Η αίσθηση έλλειψης βαρύτητας, η μεταβαλλόμενη πίεση και οι μαγευτικές υποβρύχιες εικόνες, έλκουν τους λάτρεις της φύσης και του υγρού στοιχείου. Στα μαθήματά μας προσφέρουμε την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση, με την άρτια δομημένη ύλη της CMAS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων), ιδανικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε επιπέδου εκπαίδευσης. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους καταδυτικούς ιατρούς, αθλίατρους και εκπαιδευτές, ώστε οι μαθητές μας να αποκτούν ολοκληρωμένη γνώση και να απολαμβάνουν με απόλυτη ασφάλεια την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Ψαροτούφεκο. Το απόλυτο άθλημα
Η εφαρμογή της ελεύθερης κατάδυσης στο ψαροτούφεκο είναι η δική μας εξειδίκευση.  
Η οικολογική διαχείριση του πλέον επιλεκτικού τρόπου αλιείας βρίσκει την εφαρμογή της στη διδασκαλία μας. 

Θεωρητική εκπαίδευση

• Εξοπλισμός

• Βασικές αρχές φυσικής

• Φυσιολογία και  βαροτραύματα

• Αναπνοή και τεχνικές

• Χαλάρωση και τεχνικές

• Τεχνική ελεύθερης κατάδυσης

• Επικίνδυνα περιστατικά

• Μέτρα ασφαλείας

• Διάσωση (πλήρης) ελεύθερου δύτη

• Ορθή χρήση ζευγαριού

• Διατροφή

• Προπόνηση

Από τη θεωρία στο… νερό

Η εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων στην πρακτική εξάσκηση σε πισίνα και θάλασσα, γίνεται με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια. Η διαδικασία των πρακτικών μαθημάτων είναι ευχάριστη και φιλική προς τον μαθητή. Είμαστε δίπλα του για να τον ενθαρρύνουμε και να διορθώνουμε λάθη ή παραλείψεις. Έτσι, ο μαθητής σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξοικειώνεται με το υποθαλάσσιο περιβάλλον και καταφέρνει να κινηθεί με άνεση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αναπτύξει τις δεξιότητες του άμεσα και με ασφάλεια.

Υποβρύχιο Ψάρεμα. Σεμινάρια επιτυχίας
Η δημοφιλής προσαρμογή της ελεύθερης κατάδυσης στο ψαροτούφεκο γίνεται σε θεωρητικό επίπεδο, μέσω μιας σειράς σεμιναρίων, που παρέχουμε στους μαθητές μας. Σε συνεργασία με ένα επιτελείο εκπαιδευτών υποβρύχιας κατάδυσης, δίνουμε την δυνατότητα σε παλιούς και νέους μαθητές της ελεύθερης κατάδυσης για μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης στην υποβρύχια αλιεία. Μετά την λήξη των θεωρητικών μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα σχετικά με τα θηράματα και τις τεχνικές του υποβρύχιου ψαρέματος. Για έξι ώρες (δύο τρίωρα), ο Τάσος Χάλαρης και αθλητές αναγνωρισμένης αξίας, θα απαντούν και θα εμβαθύνουν με τρόπο απλό και κατανοητό στα μυστικά του εντοπισμού και της προσέγγισης ποιοτικών θηραμάτων.

Υποβρύχια Βιντεοσκόπιση. Μαθαίνουμε, βλέποντας
Η πρακτική εκπαίδευση περιλαμβάνει βιντεοσκόπηση των προσπαθειών του κάθε μαθητή, κατά την διάρκεια της κατάδυσης. Μετά από προσεκτική μελέτη των βίντεο (για τέσσερις περίπου ώρες), εντοπίζουμε και ενισχύουμε τα δυνατά σημεία ενώ παράλληλα διορθώνουμε τα λάθη, εξηγώντας απλά και μεθοδικά. Η βελτίωση του μαθητή θα πιστοποιηθεί στη δεύτερη πρακτική εξάσκηση που ακολουθεί, επιβεβαιώνοντας έτσι, την ουσιαστική του πρόοδο. Σε κάθε πρακτική εξάσκηση παραδίδεται στο μαθητή το αντίστοιχο ηλεκτρονικό αρχείο των προσπαθειών του, ώστε να μπορεί μετά το τέλος της εκπαίδευσης να παρατηρεί, να εντοπίζει και να διορθώνει τα λάθη του. Κατά την διάρκεια των πρακτικών μαθημάτων, παρέχουμε CARBON πέδιλα σε όσους μαθητές δε διαθέτουν, για την ορθότερη εκτίμηση και διόρθωση της τεχνικής τους.

Παροχές

1. Πιστοποίηση των επιδόσεων και του επιπέδου που παρακολούθησε ο κάθε μαθητής, με πτυχίο CMAS.

2. Διαχωρισμός των μαθητών με βάση το σκοπό εκπαίδευσης (π.χ. ελεύθερη κατάδυση, ψαροτούφεκο, υποβρύχια βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση, αθλητική ελεύθερη κατάδυση).

3. Πρόγραμμα εξάσκησης κατά άτομο με συνεχή αναβάθμιση, ανάλογα με την πρόοδο του κάθε δύτη ξεχωριστά.

4. Εξειδικευμένο επιτελείο καταδυτικών γιατρών.

5. Δωρεάν σεμινάρια υποβρύχιου κυνηγιού.

6. Εγχειρίδιο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

7. Ηλεκτρονικό αρχείο με τις ασκήσεις των πρακτικών μαθημάτων στο κάθε μαθητή. 

Σειρά εκπαίδευσης ελεύθερης κατάδυσης

Δικαίωμα Συμετοχής: Συγκεκριμένος αριθμός, κατά προτεραιότητα της δήλωσης συμμετοχής.

ΕΠΙΠΕΔΟ I

ΕΠΙΠΕΔΟ II

ΕΠΙΠΕΔΟ III [BOΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ I

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ II

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ III